Fiskehörnan

Fiskehörnan

Mitt Fiskeliv

Här kan du följa mig i mitt fiske på Öland men även på andra platser.

Lite sommarpul!

ÖvrigtPosted by Seppo Mon, July 15, 2019 20:02:35
Här kommer ett litet axplock på prylar som jag tillverkat hemma. Tyvärr så har jag inte kunnat fiska efter ordning på grund av att jag för tre månader sedan fik en massiv stroke. Det har varit en tuff tid men ibland när mitt huvud har fungerat som den ska så har jag passat på att tillverka lite prylar. Här kommer en del av dom. Håll till godo!

Skitfiske på eder mina damer och herrar
/ Seppo

Spöfodraler och rullfodraler i tyg.
Rullfodral som jag gjort av mina gamla neoprenvadare.
Plånboken "Cleo`s"
Tobisdrag av lera

  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post333

Min svägerska!

IdfiskePosted by Seppo Mon, June 24, 2019 20:23:53
Ganska trevligt när publiken är mer upphetsad än man själv är när man drillar en skaplig Id på lätta fiskeprylar. Här är det min svägerska som ser på och filmar. He, he!


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post332

Plånboken "Cleo`s"

ÖvrigtPosted by Seppo Thu, June 20, 2019 15:03:21
Det känns sådär när man öppnar draglådan och ser lite rost på krokarna och att dina favoritdrag har skavts mot varandra. Ser helt enkelt matta och slitna ut. Här tillverkar jag en plånbok som jag kallar "Cleo`s" av tyg, i det här fallet av jeanstyg som är på gränsen. Tyget bör vara lite kraftigare men det var det enda jag hade hemma. (Fick frugans jeans). Nu lär inte mina favoritdrag få skavmärken längre. Jag kommer att tillverka "Cleos" i olika material som jag kommer att visa upp här så småningom. Om du är intresserad av en beskrivning på mått etc så hojta bara till här.
Önskar er mina damer och herrar en superfinfin sommar.

/Seppo


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post331

Surfcasting efter havsöring o flundra

SurfcastingPosted by Seppo Tue, May 14, 2019 20:28:45
På ena spöt har jag som bete Tobis och bläckfisk och det andra spöt har jag endast mask. Denna förmiddag var det endast mask som gällde. Vi dvs frugan och jag tappade tre fina öringar plus att linan gick av på en större fisk. Kanske var det en stooor havsöring.


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post330

Skrubbatackel

FlundremetePosted by Seppo Tue, May 07, 2019 07:13:40
Såhär ser mitt skrubbatackel ut som jag oftast använder mig av. Även havsöringen verkar gilla lite blingbling. Lite småskedar och färgade små kulor brukar göra susen. Det är bara din fantasi som sätter gränser.

  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post329

Stödfilm Tobistillverkning

ÖvrigtPosted by Seppo Fri, May 03, 2019 13:38:10
Stödfilm om hur jag tillverkar Tobisdrag av Fimo Soft Lera

  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post328

Tobisdrag av lera!

ÖvrigtPosted by Seppo Thu, May 02, 2019 12:37:03
Först och främst vill jag poängtera att om du är sugen på stor öring (3+) så är tiden mogen nu. När slånen blommar så kommer dom stora öringarna in så passa på. För min egen del så får jag nog ligga lågt ett antal månader pga sjukdom. Flugfiske är det inte tal om men på sin höjd meta lite med sällskap det kan nog fungera, ska testa det i alla fall så får vi se. Nåja! slutsnyftat nu utan det är nu jag har tid att pula lite försiktigt med t.ex. hemmapulade tobisdrag av lera. Det är första gången jag försöker mig på detta så med lite träning blir det nog bättre och bättre skulle jag tro.

Ok! hur gör man nu tobisdrag av lera? Såg på You Tube hur man kan göra så här kommer mitt försök. Detta är vad du behöver;
Från vänster högst upp: Flätlina 0,18 ca 40cm, lekande, trekrok, ståltråd 0,8-1,0mm, Knivblad, Fimo Soft lera, Ögon, Pärlor.
Här har jag skurit ut en bit lera. Denna bit räcker till två större tobis plus en liten.
Knådar biten i händerna så att den blir mjuk och formbar.
Här har jag knådat med en liten skärbräda för att få jämnare rundhet. Nu är "korven" 9mm tjock och 110mm lång.
Snittar korven i mitten för att lägga i ståltråden. Lite marit är det ju att få snittet i centrum. Bästa resultat får du med en stel ståltråd min var en smula för mjuk.
Här har jag äntligen fått i ståltråden hyfsat i centrum och sen har jag kavlat igen med skärbrädan samt konat leran både fram och bak.

Här har jag snittat ända ner till tråden så att jag får tobisen i fyra delar.
Här gräddar jag tobisen i ugnen. 110 grader (OBS ej över 130 grader) i 30 minuter. Bäst blir det nog om du gräddar i ca 50 minuter.

Här har jag knutit på trekrok, självlysande pärla bak och fram har jag en röd pärla som jag har trätt flätlinan igenom två ggr plus lite superlim på (ej måste). Som du ser så har jag två distanser för att tobisen ska få en lagom rörlighet men inte för mycket. (Flätlinan ska vara spänd igenom kroppen).
Tre färdiga tobis med pålimmade ögon och allt. De två stora väger ca 9 gram och den lilla för mitt UL-spö väger 2 gram. Tjockleken är på de stora 9mm och den lilla 5mm . Flätlinan på den lilla tobisen är 0,12mm. Flätlinans totala längd på alla är 40 cm med ett lekande som du ser på bild. När du fiskar med dessa så kan du sätta på ett sänke typ 6-10 gramm eller mer ovanför lekandet. Jag ska testa dessa vid tillfälle. Om du vill så kan du måla tobisen i din favoritfärg för det kommer jag att göra.

Lycka till och skitfiske på er
/Seppo

  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post327

HavsöringCup 2:a dagen!

HavsöringsfiskePosted by Seppo Mon, April 08, 2019 04:59:49

Tappar en finfin havsöring sista dagen under HavsöringCup Öland 2019.
Beklagar den dåliga filmkvaliteten.

  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post326
Next »