Fiskehörnan

Fiskehörnan

Fiska på Öland

Här kan du följa mig i mitt fiske här på Öland men även andra platser.

UL-spinn!

HavsöringsfiskePosted by Seppo Sun, December 04, 2016 18:31:17
Tog mitt UL-spö samt mitt vanliga spinnspö för ett par timmars fiske. Riggade UL-spöt med min favoritspinnare dvs en Mepps 3:a.Det andra spöt riggade jag med en dobb och maskbete. Började med "dobbmetet". Kan nämnas att jag fiskade på västra sidan av ön med småpinande västan rakt i nyllet. Veva in dobben det behövde man inte utan det var bara se till att hålla sträckt lina till dobben och ha pekfingret på linan så att man känner hugget. Det var flera fiskar som klev på, ganska så häftig känsla på fingret när hugget kommer. Fiskade en timme med denna metod och sedan bytte jag till mitt UL-spö. Tog inte lång stund förrän första sjöörreten klev på meppsen. Måste säga att det är ganska häftigt att drilla en vild öring på lätta grejer. Var åter hemma kl 15,00. Ett bra pass måste jag säga.

Dobb o mask, en mycket bra kombination.

Mitt UL-spö med en Mepps spinnare.


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post291

Tändstålet!

BushCraftPosted by Seppo Sat, November 19, 2016 14:06:56
Tändstålet ett utmärkt verktyg. Fungerar i alla väder året runt.


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post290

Min Base Camp! Del 2 av 3

BushCraftPosted by Seppo Fri, November 18, 2016 09:17:08

Så här ser mina ryggsäckar ut när dom är stuvade. Jag kommer att göra lite ändringar på den stora basryggsäcken. Kommer att sy fast fler fästpunkter etc. Även innehållet kommer att ändras under resans gång. Givetvis är innehållet i ryggsäckarna efter mina behov men för dig och din Base Camp kanske något helt annat. Vad vet jag?. Faktum är att den enda prylen som alltid, alltid är med mig är min lilla överlevnadskit. Om jag endast får ta med mig en enda pryl från säcken så är det den. I del 3 kommer jag att visa innehållet i varje säck och framför allt innehållet i mitt överlevnadskit.

Basryggsäcken "Base Camp" Alltid i bilen under t.ex. en fisketur.

Så här ser de mindre säckarna ut. Den blå stannar alltid i bilen. Min explorer säck följer alltid med mig. Packad efter behov.  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post289

Min Base Camp! Del 1 av 3

BushCraftPosted by Seppo Tue, November 15, 2016 13:52:13

Jag blir så förbenat trött på mig själv när jag åker på en fisketur eller vad det månne vara. När man väl åkt ett antal mil och börjar packa upp så visst fanken så har man alltid glömt något hemma och som man dessutom behöver extra mycket just nu i denna stund. Känns det igen? Sedan i våras har jag sakta men säkert snickrat ihop en egen Base Camp som jag alltid har med i bilen när jag åker på en tur, kort eller lång det spelar ingen roll. Setet som jag snickrat ihop så här långt består av tre ryggsäckar som ska säkerställa att jag har med mig det jag behöver oavsett vad jag ska göra såsom fiska, leta svamp, vaska guld, fotografera eller helt enkelt bara irra runt när ölandsfåken plötsligt slår till. Väldigt skönt faktiskt att bara rycka med ryggsäckarna och veta att jag kommer att klara mig bra därute. Behöver inte fundera på om jag har med mig det jag behöver eller inte. I sanningens namn så är inte min Base Camp 100% ännu men väl upp till 80% är den i alla fall.

Basen i min Base Camp är den gröna ryggsäcken ( 65l). Den borde vara en smula större men jag klarar mig hyggligt med den trots allt, det gäller ju att packa smart. Jag ska försöka beskriva vad jag har med mig, varför jag har det och vad som fortfarande kanske saknas i ryggsäckarna. Kommer även att lägga in en liten filmsnutt om detta.

Välkomna att se in i min Base Camp mina damer och herrar.

/ Seppo

Min Base Camp utspridd på bordet.  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post288

Havsöringträff 2016

HavsöringsfiskePosted by Seppo Sat, November 05, 2016 19:23:27
Förra helgens Havsöringträff var i tuffaste laget. Ingen godkänd öring blev invägd, trots att vi fiskade i hela två dagar. Fisk fick vi trots allt med nordväst vindar på kulingstyrka samt extremt lågt vatten. Själv så krokade jag två mindre öringar samt en på uppskattningsvis två kilo som klev av innan jag kunde håva den. Här en liten stilstudie på Läkar-Lasse när han drillar en liten öring under tävlingen. Beklagar den dåliga kvaliteten på filmen.


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post287

Kungsfågeln

ÖvrigtPosted by Seppo Mon, October 24, 2016 20:53:40
Var ute med Läkar-Lasse för att träna upp oss lite för kommande Havsöringträff, när vi sprang på ett trettiotalet orädda Kungsfåglar. Denna sprang runt Lasses och mina fötter.
  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post286

Havsöringträff

HavsöringsfiskePosted by Seppo Sat, October 08, 2016 16:58:57
Nu börjar det bli dags att fila till krokarna så att dom är redigt vassa för 29-30 Oktober är det åter Havsöringträff här på Öland. Nytt vandringspris är införskaffat (se bild) och det ska bli mycket, mycket spännande att se vem som får den första inteckningen. Hopps vi ses under denna träff. Vill du läsa mer om tävlingen så gå in på www.havsoringoland.se

  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post285

Att koka korv!

ÖvrigtPosted by Seppo Sun, September 25, 2016 18:20:26
Vill du se den ihopklippta versionen av "Att Koka korv" så har du den här.


Liten filmsnutt som jag och Aveline har gjort om att koka korv ute i naturen. Oklippt som vanligt.

Här kommer oxå lite bonusmaterial med Aveline bakom kameran.  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post284
Next »