Fiskehörnan

Fiskehörnan

Fiska på Öland

Här kan du följa mig i mitt fiske här på Öland men även andra platser.

Nyårsdagen!

HavsöringsfiskePosted by Seppo Fri, January 06, 2017 13:02:56
Klockan är 06.45 när Landan Bauman kommer till köket för en slurk kaffe. Landan och jag tänkte åka till östra sidan av ön där vi ska träffa Läkar-Lasse. SMHI visar starka västvindar så östra sidan borde fungera. Väl på plats så är det plus 10 syd. Fanken oxå var min första tanke. Nåväl! Vi bestämde att fiska av sträckan i alla fall. Lasse klev ut på hans favoritspot och jag tog med mig Landan lite norr ut. Vi kunde bara fiska ett par timmar för vår Aveline skulle ha födelsedagskalas hos oss. Sex år blir tjejen denna första dag på året. Jösses vad åren går fort! För att göra en kort historia ännu kortare så kände varken jag eller Landan något men Lasse lyckades kroka en sjöörret som tyvärr klev av. Kl 10,00 åkte vi hem för att fira Aveline.

Kanadensaren Landan Bauman testar på gädda.

Läkar-Lasse drillar för fulla muggar.
 • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post294

Feer på besök!

ÖvrigtPosted by Seppo Sun, December 25, 2016 21:26:24
Mormor och jag hade besök av hela tre feer denna Julafton. Här på film lyckades jag fånga två av dessa. Den största och den minsta som bokstavligen flyger fram. God fortsättning på julen mina damer och herrar.


 • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post293

Min Base Camp! Del 3 av 3

BushCraftPosted by Seppo Sat, December 10, 2016 14:56:39

Här kommer den sista delen av min BaseCamp. Sista å sista är väl att ta i för det går ju att skriva spaltmeter om detta. Du vet ju redan i stora drag hur min ryggsäck/BaseCamp ser ut men här kommer i alla fall hur jag har packat min BaseCamp.

Stora säcken ser ut som följer. Jag har numrerat här i texten där ett (1) betyder först in i säcken osv.

 1. Presenning med måtten 2,8x1,9m
 2. Förvaringspåse med ombydeskläder typ underställ, kalsonger, fingervantar, strumpor, myggnät, handduk, regnställ etc.
 3. Trangiakök, muggar, bestick, talrik, kaffepanna etc

Bottenfickan:

Här är allt plastat ifall jag måste lägga ryggsäcken på blöt mark. Jag försöker alltid hänga den i ett träd eller på något annat för att undvika markkontakt.

 1. En förvaringspåse med tändvirke av olika slag typ spån, bomull, tamponger, tändpapper torkade vedpinnar, rep och kniv.
 2. En förpackningspåse med två typer av knivar, yxa och diamantbryne. "OBS" sågen saknas på bild.

Ytterfickor:

En ficka med två termosar 0,5l

En ficka med det viktigaste av all: Överlevnadskit.

Frontfickan:

5 st handvärmare. OBS ej med på bild.

Överlevnadskit:

Innehåller bland annat kompass,ståltråd, koppartråd, schweizisk armékniv ,bomull, tejp, snöre,tändare, UBS-minne, visselpipa, sytråd, silvertejp "tror jag att Lasse gillar", stormstickor, plåster, värktabletter mm. Det saknas en del fortfarande i mitt kit såsom vattenrenings tabletter, pennvässare etc.

Överst/ Top locket har jag liggunderlag och Bivvy Eco Shelter.

/ Seppo
Stora säcken

Bottenfickan

Ytterfickor
Överlevnadskit


 • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post292

UL-spinn!

HavsöringsfiskePosted by Seppo Sun, December 04, 2016 18:31:17
Tog mitt UL-spö samt mitt vanliga spinnspö för ett par timmars fiske. Riggade UL-spöt med min favoritspinnare dvs en Mepps 3:a.Det andra spöt riggade jag med en dobb och maskbete. Började med "dobbmetet". Kan nämnas att jag fiskade på västra sidan av ön med småpinande västan rakt i nyllet. Veva in dobben det behövde man inte utan det var bara se till att hålla sträckt lina till dobben och ha pekfingret på linan så att man känner hugget. Det var flera fiskar som klev på, ganska så häftig känsla på fingret när hugget kommer. Fiskade en timme med denna metod och sedan bytte jag till mitt UL-spö. Tog inte lång stund förrän första sjöörreten klev på meppsen. Måste säga att det är ganska häftigt att drilla en vild öring på lätta grejer. Var åter hemma kl 15,00. Ett bra pass måste jag säga.

Dobb o mask, en mycket bra kombination.

Mitt UL-spö med en Mepps spinnare.


 • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post291

Tändstålet!

BushCraftPosted by Seppo Sat, November 19, 2016 14:06:56
Tändstålet ett utmärkt verktyg. Fungerar i alla väder året runt.


 • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post290

Min Base Camp! Del 2 av 3

BushCraftPosted by Seppo Fri, November 18, 2016 09:17:08

Så här ser mina ryggsäckar ut när dom är stuvade. Jag kommer att göra lite ändringar på den stora basryggsäcken. Kommer att sy fast fler fästpunkter etc. Även innehållet kommer att ändras under resans gång. Givetvis är innehållet i ryggsäckarna efter mina behov men för dig och din Base Camp kanske något helt annat. Vad vet jag?. Faktum är att den enda prylen som alltid, alltid är med mig är min lilla överlevnadskit. Om jag endast får ta med mig en enda pryl från säcken så är det den. I del 3 kommer jag att visa innehållet i varje säck och framför allt innehållet i mitt överlevnadskit.

Basryggsäcken "Base Camp" Alltid i bilen under t.ex. en fisketur.

Så här ser de mindre säckarna ut. Den blå stannar alltid i bilen. Min explorer säck följer alltid med mig. Packad efter behov. • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post289

Min Base Camp! Del 1 av 3

BushCraftPosted by Seppo Tue, November 15, 2016 13:52:13

Jag blir så förbenat trött på mig själv när jag åker på en fisketur eller vad det månne vara. När man väl åkt ett antal mil och börjar packa upp så visst fanken så har man alltid glömt något hemma och som man dessutom behöver extra mycket just nu i denna stund. Känns det igen? Sedan i våras har jag sakta men säkert snickrat ihop en egen Base Camp som jag alltid har med i bilen när jag åker på en tur, kort eller lång det spelar ingen roll. Setet som jag snickrat ihop så här långt består av tre ryggsäckar som ska säkerställa att jag har med mig det jag behöver oavsett vad jag ska göra såsom fiska, leta svamp, vaska guld, fotografera eller helt enkelt bara irra runt när ölandsfåken plötsligt slår till. Väldigt skönt faktiskt att bara rycka med ryggsäckarna och veta att jag kommer att klara mig bra därute. Behöver inte fundera på om jag har med mig det jag behöver eller inte. I sanningens namn så är inte min Base Camp 100% ännu men väl upp till 80% är den i alla fall.

Basen i min Base Camp är den gröna ryggsäcken ( 65l). Den borde vara en smula större men jag klarar mig hyggligt med den trots allt, det gäller ju att packa smart. Jag ska försöka beskriva vad jag har med mig, varför jag har det och vad som fortfarande kanske saknas i ryggsäckarna. Kommer även att lägga in en liten filmsnutt om detta.

Välkomna att se in i min Base Camp mina damer och herrar.

/ Seppo

Min Base Camp utspridd på bordet. • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post288

Havsöringträff 2016

HavsöringsfiskePosted by Seppo Sat, November 05, 2016 19:23:27
Förra helgens Havsöringträff var i tuffaste laget. Ingen godkänd öring blev invägd, trots att vi fiskade i hela två dagar. Fisk fick vi trots allt med nordväst vindar på kulingstyrka samt extremt lågt vatten. Själv så krokade jag två mindre öringar samt en på uppskattningsvis två kilo som klev av innan jag kunde håva den. Här en liten stilstudie på Läkar-Lasse när han drillar en liten öring under tävlingen. Beklagar den dåliga kvaliteten på filmen.


 • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post287
Next »