Fiskehörnan

Fiskehörnan

Fiska på Öland

Här kan du följa mig i mitt fiske här på Öland men även andra platser.

Motionera lite sjöörret!

HavsöringsfiskePosted by Seppo Mon, February 27, 2017 05:10:07
Söndag och klockan börjar närma sig två på eftermiddagen. Det var ett tag sedan jag var ute och luftade mitt flugspö. Mycket att göra på jobbet och lite i kyligaste laget. Ska träffa Läkar-Lasse kl 14,15. Väl framme så bestämmer vi att gå lite söderut. Vi har väl fiskat ca 15 minuter kliver första sjöörreten på. En fin besa på modiga 55cm och den får gå på retur. En kvart senare kliver en fin blänkare på och ger en finfin fight, den får oxå gå på retur. Halvtimman senare kliver sjöörret tre på fast den här väljer att gå på retur själv. Det var oxå en fin blänkare. Fiskar av en stund till men inget. Vattentempen låg kring 3,5 grader och detta var på "väldigt" grunt vatten. Äntligen så fick vi motionera lite sjöörret.


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post304

Lim-ögon på mitt sätt!

FlugbindningPosted by Seppo Sun, February 19, 2017 13:38:18
Här en liten filmsnutt hur jag tillverkar lim-ögon med Super Epoxy. Inga konstigheter.


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post303

Fiskekorg!

ÖvrigtPosted by Seppo Sun, February 12, 2017 21:02:05
Äntligen har jag börjat få fart på flätande. Lilla fiskekorgen böjar ta form.


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post302

Nöjdförklarar mig!

FlugbindningPosted by Seppo Sat, February 11, 2017 09:23:06

Tredje försöket och känner mig nöjd med mina lim-ögon. Givetvis går det att göra ännu bättre om jag testar av lite olika lim typer gällande härdningstid etc. Till den sista plattan till höger har jag använt super epoxy som härdar på 5-10 minuter. Kanske lite i snabbaste laget men fungerar. Jag har även blandad i fosforpulver i limmet för att göra dom självlysande. Kanske kan trigga trög sjöörret lite extra ibland. Färgpulver som jag använt är från min mammas samling av pulver (inköpt i Finland) som hon använde när hon gjorde pimpelkrok. Hon var riktigt vass på det ska du veta. Saknar dig min käre mor!

Tredje försöket och jag nöjdförklarar mig.

  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post301

Lim-ögon test 2!

FlugbindningPosted by Seppo Fri, February 10, 2017 20:24:31
Okej! Nu börjar sanningen krypa fram sakta men säkert. Bättre glasögon och lite träning så kanske ögonen blir acceptabla. Fantastiskt roligt är det i alla fall. Trevlig helg önskar jag er mina damer och herrar.


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post300

Lim-ögon!

FlugbindningPosted by Seppo Wed, February 08, 2017 20:49:55
Testade min gamla limpistol. Tanken är att göra små lim ögon. Testet gick sådär. Behöver nyare lim, bättre ljus men framförallt bättre glasögon. Bara att testa på nytt mina damer och herrar.


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post299

Vette från Italien!

HavsöringsfiskePosted by Seppo Sat, February 04, 2017 18:34:48
Vid nio bläcket idag så snöade det ganska ymnigt här i Färjestaden, på gränsen till snöstorm som jag tror att tidningarna hade skrivit om i alla fall. När det snöar redigt så har jag ibland haft ett fantastiskt fiske på sjöörret här på ön. När jag såg dessa stora snöflingor piska mot rutan hemma så riggade jag mitt flugspö ögonabums. Givetvis kom jag inte iväg som jag ville utan frugan hade vissa sysslor som skulle fixas först. Ja du vet hur det är! Klockan ett var jag i alla fall ute i sundet. Snöandet hade övergått till regn. Skit oxå! Nåja! Härligt att vara ute i alla fall! Fiskade av en sträcka på ca 300m fyra ggr men inget, inte ett enda pill. Passade på att utforska strandbrinken när jag gjorde en nystart så sprang jag på denna Italienska vette/bulvan. Fanken va roligt!. Hittade även andra kuliga prylar som jag kommer att återkomma om vid lämpligt tillfälle men denna gräsandsbulvan gjorde faktiskt att min eftermiddag blev härligt lyckad. Fiskade från klockan 13,00 till 16,oo. 2,4 grader i vattnet och 3,4 i luften. Trevlig helg mina damer och herrar.

Inga vadare idag. Så skönt faktiskt!

Den Italienska vetten.


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post298

Snöoväder!

HavsöringsfiskePosted by Seppo Sat, February 04, 2017 10:10:12
Snöar ymnigt här på ön just nu. Klockan är 09,00 och jag har precis riggat upp mitt flugspö. Gillar grisväder och ibland så gör även vår sjöörret det.


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post297
Next »