Fiskehörnan

Fiskehörnan

Fiska på Öland

Här kan du som har funderingar kring fisket och boendet på Öland få lite hjälp på traven.

Fisksoppa!

SaxatPosted by Seppo Wed, January 21, 2015 15:15:40

Läser Sportfiske från 1996. Fisksoppa till vardag och fest står det. Kollar ut genom fönstret och ser att det är vitt av lite snö men väldigt blött. Töar på tydligen! Fisksoppa skulle sitta fint i detta burrväder. Läser vidare.. 1kg blandad fisk står det och det låter väl ok. läser vidare.. Torsk, gös, abborre, gädda, skrubbskädda, makrill och regnbåge. Regnbåge och makrillen kan bli lite svår här på ön..Hmm, låt mig tänka nu vad har vi i frysen för tillfället?. Abborre ser jag är det enda vi har så då kanske jag får lyfta på mitt lata arsle och åka på en liten fisketur ser det ut som. Blir även en sväng till bolaget för jag saknar även den lyxiga sherryn. Måste Skriva ett brev till frugan att vi syns om en vecka "suck"

  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post211

Gäddspinn!

GäddfiskePosted by Seppo Sat, January 17, 2015 18:25:13

Vid tolvsnåret så packade jag och Adrian våra fiskeprylar. Adrian tog sitt spinnspö och jag tog med mig mina flugspön. Denna eftermiddag var vigd för gäddfiske. Själv så jagar jag fortfarande efter metergäddan och Adrian jagar efter Pb. Vi har haft den ena stormen efter varandra här på ön så det var en ren chansning från vår sida denna eftermiddag. Farhågorna besannades på första stället vi stannade på. Vattnet var på tok för grumligt samt att en kraftig västan låg på och gjorde saken inte bättre i alla fall. Nästa plats vi landade på såg mycket bättre ut tyckte vi i alla fall men det tyckte tydligen inte gäddorna. Vi varken såg eller kände något men det var härligt att få kasta av sig en smula. Kaffet och ostmackorna smakade härligt.  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post210

Stekt Abborre!

ÖvrigtPosted by Seppo Mon, January 12, 2015 09:30:22

Jag och min familj älskar fisk. Här har frugan stekt abborrar efter senaste pimpelturen jag gjorde till kråkelund tillsamman med mina goda vänner Niclas, Andreas och Pelle.
Tycker verkligen att abborren är underskattad som matfisk. Stekt abborre med potatis och frugans egenknådade remuladsås går inte av för hackor. Underbart gott detta. Lite knäckebröd till denna rätt skadar inte heller..

  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post209

Premiär

AbborrfiskePosted by Seppo Wed, December 31, 2014 19:47:29

I går så hämtade Niclas och Andreas mig. Vi skulle åka till Kråkelund för premiärpimpling av abborre. På vägen dit så plockade vi även upp Pelle. Väl framme vid Pelles heta ställe så märkte vi att isen inte var helt tillförlitlig. Vissa ställen såpass tunn att det knakade när vi gick och på andra ställen uppemot 10cm. Vi höll till där vi kände oss säkra. Måste säga att även om det var trögt under dagen med enstaka abborrar i varje hål så släppte det mot eftermiddagen. Vi fick ett helt fantastiskt abborrfiske. Vi var så,så nöjda med denna premiärtur. Vi fick fina abborrar, knakare som Pelle brukar säga. Längtar redan tillbaka till Kråkelund. Var försiktiga när ni går ut på första isarna. Säkerhet i första rummet.
Önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År.
På bild Pelle som drar abborre.

  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post208

Avelines sugrör!

FlugbindningPosted by Seppo Sat, December 27, 2014 19:46:18

Satt en dag och bläddrade i Fly Fishing and FlyTying från 1996. Ja! Jag är en ekorre som spar på gamla fisketidningar. Tur är väl det för jag hittade denna intressanta artikel om hur man gör räkimitationer av sugrör. Visade dessa bilder för lilla Aveline och hon sprang direkt och hämtade en rosa, röd och ett grönt sugrör. Sedan satt vi båda två och klippte till sugrören efter alla konstens regler så att den liknade något så när som dom på bilden.
Testade en av dessa sugrör några dagar senare men kände inget. Måste säga att sugröret såg väldigt bra ut i vattnet. Tror att dessa kommer att fungera utmärkt.

God fortsättning  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post207

Julafton!

ÖvrigtPosted by Seppo Sun, December 21, 2014 13:08:01

Julafton vilken sekund som helst.Otroligt hur fort ett år kan gå för det är faktiskt stundande julafton. Sitter redan och tänker på hur mitt fiskeår varit men faktum är att den är inte slut än. Om allt klaffar så ska jag göra mitt sista fiskepass nu på tisdag så efter det kommer jag att summera år 2014. Nä nu tar jag fram Rolf Smedmans Skissbok från Alaska. Härlig bok i dessa juletider. God Jul på er alla.

/ Seppo  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post206

Rätta känslor!

HavsöringsfiskePosted by Seppo Fri, December 05, 2014 18:42:40

Fick igår kväll ett sms meddelande från Lasse (Läkar-Lasse) att han var kvar på ön och att vi kunde ta en tur under fredagen. Självklart så nappade jag på detta och sagt och gjort så träffades vi i dag på västra sidan. När vi väl kom till stranden vid tolvsnåret så såg jag att vattenståndet var otroligt lågt. Undrar fanken om det inte var det lägstanivå jag någonsin sett här på ön. Det intressanta är att nu kunde man verkligen se alla stenar djuphålor och revlar. Såg även varför vissa platser är bitplatser men jag såg även nya giftiga områden som jag lade på minnen men även fotade. Vi fiskade till skymningen och själv så kände jag inte ett pill men för Lasse så klev det på en redig fisk som tyvärr klippte linan för honom. Lustigt att när allt känns bra så händer det absolut ingenting. Havsöringfiske i ett nötskal. Nåja! Julöringen blir fetare och fetare men tiden börjar bli lite knapp.

  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post205

Hall of Fame!

ÖvrigtPosted by Seppo Tue, December 02, 2014 10:35:52

Det troliga är att jag aldrig kommer att hamna i någon form av Hall of Fame i mitt liv men då tänkte jag att jag gör en egen sådan. I mitt fall så har jag en när det gäller flugmönster jag själv komponerat. Inte bara för att flugan skulle kunna vara världens bästa utan för att den kan vara förknippad med ett speciellt minne/historia men givetvis även om den fiskar bättre än mina andra flugor eller för att jag fått en stor fisk på den. Just nu har jag Albyminken, Omögrizzly och nu den senaste som du ser på bild. Denna fluga har en mycket speciell historia men den är även lite speciell när man fiskar den. Havsöringen hugger den stenhårt. Du känner verkligen när den kliver på, bara att hålla i flugspöt och grövre tafs som gäller. Häftigt värre kan jag utlova. Historien kring flugan går även inte av för hackor det är ett som är säkert. Den historien kommer jag att berätta vid ett senare tillfälle och väl värd att vänta kan jag utlova. Jag fiskar denna fluga i storlekarna 4, 6 och 8.  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post204
Next »