Fiskehörnan

Fiskehörnan

Fiska på Öland

Här kan du följa mig i mitt fiske här på Öland men även andra platser.

Att koka korv!

ÖvrigtPosted by Seppo Sun, September 25, 2016 18:20:26
Liten filmsnutt som jag och Aveline har gjort om att koka korv ute i naturen. Oklippt som vanligt.

Här kommer oxå lite bonusmaterial med Aveline bakom kameran.

  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post284

Plötsligt så händer det

ÖvrigtPosted by Seppo Sun, September 25, 2016 06:53:06
I våras så var jag ute på en liten fisketur här på ön med min gode vän Pelle Klippinge och hans kompisar. En väldigt trivsam tur måste jag säga. Tänkte inte mer på det men när jag köpte senaste numret av Flugfiske i Norden (nr4) så blev jag rejält överraskad. Pelle hade skrivit om vår silverjakt. Fantastiskt roligt detta och givetvis en smula omtumlande måste jag säga. Svenska spel brukar säga i sin reklam att "Plötsligt så händer det" och visst är det så.
Skitfiske på Er mina damer och herrar...


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post283

Måste bara ut

HavsöringsfiskePosted by Seppo Sat, September 10, 2016 21:47:00
Har inte haft en enda möjlighet att åka ut på en fisketur under en hel månad. Ja! nu tar jag i lite, visst har jag kunnat men det har hänt trista saker i vår familj så jag har helt enkelt inte kunnat mentalt/familjeskäl att åka ut på en fisketur. Personligen så vill jag vara mentalt stabil för att få ut den rätta känslan när jag traskar ute i naturen men givetvis är naturen härligt helande för skälen även när man inte mår bra, ingen tu om den saken. Dock är inte det trista helt avklarat för min/vår del ännu men snart så är jag/vi på banan igen skulle jag tro. Idag så kände jag att jag bara måste åka ut en stund. Klockan visade 18,15 när jag satte mig i bilen. Strålande solsken hemma och mycket varmt när jag rattade bilen mot östra sidan av ön. Öland kan verkligen vara kontrasternas ö och så även denna kväll. När jag närmade mig östra sidan så körde jag rakt in i värsta tjockan. Klockan 20,00 så blev det plötsligt kristallklart igen men helt klart så behövde själen min verkligen denna fisketur. Fiskade totalt i två timmar, bra rullning i vattnet men varken såg eller kände något denna kväll. Måste säga att det fortfarande är mycket varmt i vattnet.

Tjocka vid sjön kl 18,30

Kristallklart vid 20,00


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post282

Seppos äggburgare

ÖvrigtPosted by Seppo Sun, September 04, 2016 19:50:53
Som de flesta redan vet så tycker jag om att knåda ihop lite mat under mina fisketurer. Den här äggburgaren är både god och lättgjord med trangiakök. Detta är vad du behöver.
1. Ett ägg som jag brukar steka så att gulan är en smula lös, fast vår Aveline vill gärna ha den vändstekt.
2. Bacon som jag knapersteker, Själv så lägger jag två till tre baconskivor över salladen.
3. Sallad.
4. Hamburgerbröd surdeg men vanlig burgerbröd fungerar minst lika bra. Dessa halvor brukar jag steka i smör innan jag lägger på sallad, bacon och ägg.
5. Slutligen ketchup som är ett måste för mig.

Smaklig måltid
/Seppo

Detta är vad du behöver.

Resultatet...Gott och mättande!
  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post281

Jakten har börjat

HavsöringsfiskePosted by Seppo Sat, July 16, 2016 09:47:19
Det börjar krypa rejält i fisketarmen. Måste säga att det har blivit väldigt lite eller snarare inget fiske sen juni månad. Sommartider kräver en hel del annat som måste göras och då får fisket lida en smula. Nu börjar vi ramla mot augusti sakta men säkert vilket innebär att dom stora och då menar jag dom riktigt stora öringarna börjar snurra runt ön på sin vandring mot Emån. Redan kommer rapporter söderifrån med elvaplussare som vandrat upp i små bäckar. Själv så startar jag upp mitt fiske redan nu när chansen finns på dessa stora bjässar. Nu gäller mitt spinn spö för hela slanten. Mina damer och herrar...Jakten har börjat!
  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post280

Pelles bok!

ÖvrigtPosted by Seppo Thu, June 16, 2016 04:46:28
Äntligen har jag fått den åtråvärda boken från Pelle Klippinge. Härliga bilder och detaljrik text. Ett måste i bokhyllan för oss fanatiska sjöörretfiskare. Kanske blir en och annan tur söderut. Härligt!


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post279

Metetid!

ÖvrigtPosted by Seppo Sat, June 11, 2016 12:02:14
Äntligen härliga Juni månad med allt vad det innebär. Metet drar igång för mig denna månad. Jag tycker det är härligt att sitta och titta på flötet eller på spötopparna. Plötsligt så dyker flötet eller så bugar sig spöt. Man gör mothugg och känner tyngden på fisken samtidigt som man försöker känna efter om det är en flundra? torsk? abborre? simpa? ål? eller rent av en sjöörret. Härligt med detta fiske för det kan ju kliva på vad som helst. Man kan laga mat under tiden. Ungarna kan leka, tälta, titta på djur osv. Mete är definitivt ett familjenöje på mycket hög nivå. Passa på nu för vår sommar är trots allt kort.


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post278

Utskälld!

HavsöringsfiskePosted by Seppo Sun, May 22, 2016 08:32:24
Vaknade en smula sent. Planen idag var att jag skulle ut och testa den nya flugan vid tre snåret på morgonkvisten. Vaknade 03,30 och tänkte strunta i fisketuren men när jag såg grannens flagga svaja lite lojt i vinden så hoppade jag upp ur sängen. Tog aldrig på mig vadarna utan bara stövlar. Gjorde tre snabba stopp men kände inget. Flugan fungerade utmärk med lagom sjunkhastighet samt att vid snabb hemtagning så bröt den aldrig ytan. Kommer trots allt att göra en liten förändring. Jag kommer att lägga till lite mer hår eller hackel vid huvudet. Häftigt när man åker tidigt som denna morgon så såg jag sex hägrar, svanar, harar, rådjur. En bock som blev mäkta sur på mig antagligen för att jag klampade in på hans revir. En regelrätt utskällning fick jag av denna granna råbock. Träffade även en annan morgonpigg sportfiskare som jag hade en trevlig pratstund med. Härlig morgon.

Någon har haft frukost.

Kanske ett bastubad på morgonkvisten.
Den nya fungerade över förväntan bra.
  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post277
Next »