Fiskehörnan

Fiskehörnan

Mitt Fiskeliv

Här kan du följa mig i mitt fiske på Öland men även på andra platser.

HavsöringCup 2:a dagen!

HavsöringsfiskePosted by Seppo Mon, April 08, 2019 04:59:49

Tappar en finfin havsöring sista dagen under HavsöringCup Öland 2019.
Beklagar den dåliga filmkvaliteten.

  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post326

Havsöring Cup 1:a dagen!

HavsöringsfiskePosted by Seppo Sat, April 06, 2019 20:40:23
Lite motionerande av havsöring under HavsöringCup här på Öland. Blev totalt tre öringar som fick motion denna 1:a tävlingsdag.

  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post325

Fullmåne och Besor!

HavsöringsfiskePosted by Seppo Mon, March 13, 2017 20:15:39
Tog en tur även i söndags. Harald T ringde mig och undrade om jag ville ut på en tur några timmar. jag är inte svårövertalad vid den här tiden på året. Häftig eftermiddag. Harald och jag krokade ett antal besor men inte en enda blänkare. Tydligen så fungerar fullmåne väldigt bra på besor. Även besorna fattade tycke för min Omögrizzly i strl 8. Givetvis fick besorna gå på retur. Det var fina fiskar med en topp på 69cm som jag hoppas få återse när slånen står i blom. Borde väga kring 4kg då.

Här en bild på 69cm Besa.
  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post307

Trots fullmåne!

HavsöringsfiskePosted by Seppo Sat, March 11, 2017 20:04:12
Tänkte inte alls på att det var fullmåne idag. Fick några timmar ledigt på eftermiddagen så efter jag tittat i appen och såg att det var svaga ostliga vindar så åkte jag ut några timmar. Klockan var väl vid ettsnåret när jag var på plats på östra sidan av ön. Fiskade väl en halvtimme på nya sträckan jag spanat ut så stramade det till i linan och en fin sjöörret kliver av samtidigt som den gör en fin volt i luften. Lite svavelos kommer ut ur min mun men fortsätter fiska vidare. Efter ca 20 minuter kliver nästa på och den landas, en fin fisk på modiga 55cm. Nu kändes det bra igen fiskar kanske en halvtimme till när tredje fisk kliver på men är lika snabb att kliva av som den första.Jag är nöjd och åker hem. Nu på kvällen så ser jag att det är fullmåne. Vilken tur att jag inte tänkte på det för då hade jag inte åkt ut på en tur. faktum är att jag brukar alltid ha dåligt fiske under denna period. Dagen fluga var min Omögrizzly i krokstorlek 8.


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post306

Motionera lite sjöörret!

HavsöringsfiskePosted by Seppo Mon, February 27, 2017 05:10:07
Söndag och klockan börjar närma sig två på eftermiddagen. Det var ett tag sedan jag var ute och luftade mitt flugspö. Mycket att göra på jobbet och lite i kyligaste laget. Ska träffa Läkar-Lasse kl 14,15. Väl framme så bestämmer vi att gå lite söderut. Vi har väl fiskat ca 15 minuter kliver första sjöörreten på. En fin besa på modiga 55cm och den får gå på retur. En kvart senare kliver en fin blänkare på och ger en finfin fight, den får oxå gå på retur. Halvtimman senare kliver sjöörret tre på fast den här väljer att gå på retur själv. Det var oxå en fin blänkare. Fiskar av en stund till men inget. Vattentempen låg kring 3,5 grader och detta var på "väldigt" grunt vatten. Äntligen så fick vi motionera lite sjöörret.


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post304

Vette från Italien!

HavsöringsfiskePosted by Seppo Sat, February 04, 2017 18:34:48
Vid nio bläcket idag så snöade det ganska ymnigt här i Färjestaden, på gränsen till snöstorm som jag tror att tidningarna hade skrivit om i alla fall. När det snöar redigt så har jag ibland haft ett fantastiskt fiske på sjöörret här på ön. När jag såg dessa stora snöflingor piska mot rutan hemma så riggade jag mitt flugspö ögonabums. Givetvis kom jag inte iväg som jag ville utan frugan hade vissa sysslor som skulle fixas först. Ja du vet hur det är! Klockan ett var jag i alla fall ute i sundet. Snöandet hade övergått till regn. Skit oxå! Nåja! Härligt att vara ute i alla fall! Fiskade av en sträcka på ca 300m fyra ggr men inget, inte ett enda pill. Passade på att utforska strandbrinken när jag gjorde en nystart så sprang jag på denna Italienska vette/bulvan. Fanken va roligt!. Hittade även andra kuliga prylar som jag kommer att återkomma om vid lämpligt tillfälle men denna gräsandsbulvan gjorde faktiskt att min eftermiddag blev härligt lyckad. Fiskade från klockan 13,00 till 16,oo. 2,4 grader i vattnet och 3,4 i luften. Trevlig helg mina damer och herrar.

Inga vadare idag. Så skönt faktiskt!

Den Italienska vetten.


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post298

Snöoväder!

HavsöringsfiskePosted by Seppo Sat, February 04, 2017 10:10:12
Snöar ymnigt här på ön just nu. Klockan är 09,00 och jag har precis riggat upp mitt flugspö. Gillar grisväder och ibland så gör även vår sjöörret det.


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post297

Nyårsdagen!

HavsöringsfiskePosted by Seppo Fri, January 06, 2017 13:02:56
Klockan är 06.45 när Landan Bauman kommer till köket för en slurk kaffe. Landan och jag tänkte åka till östra sidan av ön där vi ska träffa Läkar-Lasse. SMHI visar starka västvindar så östra sidan borde fungera. Väl på plats så är det plus 10 syd. Fanken oxå var min första tanke. Nåväl! Vi bestämde att fiska av sträckan i alla fall. Lasse klev ut på hans favoritspot och jag tog med mig Landan lite norr ut. Vi kunde bara fiska ett par timmar för vår Aveline skulle ha födelsedagskalas hos oss. Sex år blir tjejen denna första dag på året. Jösses vad åren går fort! För att göra en kort historia ännu kortare så kände varken jag eller Landan något men Lasse lyckades kroka en sjöörret som tyvärr klev av. Kl 10,00 åkte vi hem för att fira Aveline.

Kanadensaren Landan Bauman testar på gädda.

Läkar-Lasse drillar för fulla muggar.
  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post294
Next »