Fiskehörnan

Fiskehörnan

Mitt Fiskeliv

Här kan du följa mig i mitt fiske på Öland men även på andra platser.

Telefonsamtal!

AbborrfiskePosted by Seppo Sun, January 24, 2016 20:33:58
Dagen till ära så bestämde vi prova på ett helt nytt ställe i Kråkelund. Ryktet säger att på denna plats kan det vara rejäla "Knakare" så självklart så måste vi ju prova platsen. Jakten på klubbårsbästa på "knakare" var i gång på fullaste allvar. Väl framme så såg vi att här kommer vi att trivas. Dom mörka molnen sprack upp, svaga västvindar och dessutom så började solen skina på morgonkvisten. En fantastisk morgon. Men!!! I dom första hålen (av ca 300) så fick jag ett par småborrar men Niclas minsann han drog en strömming han. Det ni!! sedan inte ett liv, inte ett pill förrän vid dom två sista hålen där Niclas fick en 150 grammare och jag en 50 grammare. Klockan var nu tolv på dagen så vi bytte till en annan plats. Här dammade det på småborrar/"hannar" i stort sett varje hål vi borrade men "knakarna" lyste med sin frånvaro denna dag. Vid ett tillfälle när Niclas fick ett telefonsamtal från Lasse så ställde han sig upp och pratade samtidigt som han pimplade lite lojt. Då minsann så nöp den ena borren efter den andra. Själv så hann jag t.o.m att blocka fram min kamera och fota detta skådespel. Jag ropade till Niclas att han ska be Lasse ringa mig oxå. Verkar vara något magiskt med Lasses samtal. Med summa sumarium så fick jag nog knappa trettiotalet småborrar medans Niclas banne mej fick nog över femtiotalet med en topp på ca 200gram, plus en strömming. Ja just det! Niclas hade faktiskt på en "knakare" i skymninge, jag hörde när det sjöng till i linan plus svordomarna..Så visst fanken fanns dom där "Knakarna".

Niclas drar borrar på löpande band

I väntan på en "Knakare"


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post261

Balansare

AbborrfiskePosted by Seppo Wed, January 20, 2016 20:55:58
Nu är alla balansare fixade för en ny drabbning. Även den för dom "RIKTIGT" stora knakarna.
För dom "RIKTIGT" stora knakarna..


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post260

Äntligen!

AbborrfiskePosted by Seppo Sun, January 17, 2016 18:03:30
Står utanför huset och väntar på att Niclas ska landa. Pelle Klippinge har informerat oss om att isen håller. Äntligen så kan vi åka till Kråkelund och pimpla abborre.. Har väntat på detta i över ett år måste jag säga. Trodde jag skulle få åka själv denna lördag men min gode vän Niclas Solberg ringde mig och sa att han vill följa med. Härligt att ha vänner med på första pimpelturen. Väl framme så såg vi ett antal havsörnar plus en häger, bevare mig väl, dessa börjar bli ett problem ska du veta. Nåja! så var fisket segt denna dag men några ”knakare” + en gäddsnipa lyckades vi landa i alla fall. En större gädda tog min Rappala balans. Här kommer även en liten filmsnutt där Niclas landat en Knakare. Vi fick ett knappa femtiotal borrar tillsammans men extremt trögfiskat var det när det gäller knakare. En härlig dag i goda vänners lag måste jag säga….


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post259

Knakare!

AbborrfiskePosted by Seppo Fri, January 15, 2016 19:54:35

Nu är pimpelprylarna finputsade för stora abborrar i Kråkelund eller knakare som Pelle Klippinge brukar säga. Jag har gjort ett par pimpelspön med splitcane toppar. Ska bli spännande att se hur de böjer sig när en "knakare" kliver på balansen.

  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post258

Knakartider!

AbborrfiskePosted by Seppo Thu, January 07, 2016 20:39:46

Äntligen minusgrader. Nu är det bara att börja fixa till pimpelprylarna och om jag har tur så ringer Niclas upp mig och berättar att nu är det dags för abborrpimpling eller som Pelle brukar säga "knakare" när han fått lite större abborrar. Hoppas att Niclas ringer snart. Knakartider vankas!!

  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post256

Chapatis!

AbborrfiskePosted by Seppo Fri, August 28, 2015 19:13:24
Halstrad abborre, stekt potatis, egenknådad chapatisbröd samt ett par tomater från plantan...Jag är mycket nöjd!!!!


Chapatis är ett indiskt tunnbröd som man gräddar i en torr stekpanna ca 1 minut per sida. jag brukar använda 2,5 dl vetemjöl och 2,5 dl grahamsmjöl. en halv tesked salt och ca 1,5-2 dl vatten. Ett mycket gott tunnbröd som även är lätt att grädda ute på fisketuren.


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post236

Kvinnor

AbborrfiskePosted by Seppo Tue, August 25, 2015 08:34:28
Som jag nämnt tidigare så finns det en stor riska att ta med kvinnor på fiske. Ja så även denna gång med frugan... Fantastiskt fiske på abborre men givetvis så var frugan "tvungen" att landa mer än mig. Hade ett redigt hugg som tog med sig allt men jag vet inte vad det var, gädda????, öring kanske?? Dunkade på bra i alla fall.. Oavsett att frugan drog borrar så att jiggrumpan försvann så var det en härlig kväll med kraftig sydostan. Träffade även Avelines farfar Jonny som hade varit ute på en segeltur som nämnde att byarna låg nog närmare 12-15m/s... Härlig kväll i hamnen mina damer och herrar...även om jag fick bekänna färg denna kväll.....  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post235

DropShot del 2!

AbborrfiskePosted by Seppo Thu, August 20, 2015 14:08:31
Oavsett vad man fiskar så fungerar fisket ibland så mycket bättre. När Hasse och jag kom till hamnen vid femsnåret idag på morgonen så sa jag till honom att jag ska visa dig var det brukar kliva på abborre. Droppade jiggen och ta mig tusan så nöp det en abborre direkt. Det var en härlig morgon med fin vakande fisk men även mindre som vakade denna morgon inne i hamnen. När jag var kring tio år så fiskade vi i Finland på ett liknande sätt. Krokarna knöt vi direkt på stamlinan och som kastvikt hade vi en mutter. Vi kallade denna metod helt enkelt för mutterfiske och nu så kallas det för Drop Shot och givetvis med specialgjorda tackel. Metoden är exakt den samma fast visst låter DropShot mycket bättre än mutterfiske??

Abborren som nöp vid första droppet.

En hel del vakande fisk i hamnen

Härlig morgon med Hasse.


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post234
Next »