Fiskehörnan

Fiskehörnan

Fiska på Öland

Här kan du följa mig i mitt fiske här på Öland men även andra platser.

Tånglakar

FlugbindningPosted by Seppo Sat, March 25, 2017 12:53:37
Ibland så får jag öringar som har en tånglake hängande i mungipan. Det är inte en ovanlig företeelse utan det händer titt som tätt. Har bundit ett antal testflugor som verkar leverera bra tycker jag själv. Tånglakeflugorna är inte helt klara i mönstret ännu men bra nära.
Här några bilder på mina tånglakar.

Tånglake Whitegoast!


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post308

Lim-ögon på mitt sätt!

FlugbindningPosted by Seppo Sun, February 19, 2017 13:38:18
Här en liten filmsnutt hur jag tillverkar lim-ögon med Super Epoxy. Inga konstigheter.


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post303

Nöjdförklarar mig!

FlugbindningPosted by Seppo Sat, February 11, 2017 09:23:06

Tredje försöket och känner mig nöjd med mina lim-ögon. Givetvis går det att göra ännu bättre om jag testar av lite olika lim typer gällande härdningstid etc. Till den sista plattan till höger har jag använt super epoxy som härdar på 5-10 minuter. Kanske lite i snabbaste laget men fungerar. Jag har även blandad i fosforpulver i limmet för att göra dom självlysande. Kanske kan trigga trög sjöörret lite extra ibland. Färgpulver som jag använt är från min mammas samling av pulver (inköpt i Finland) som hon använde när hon gjorde pimpelkrok. Hon var riktigt vass på det ska du veta. Saknar dig min käre mor!

Tredje försöket och jag nöjdförklarar mig.

  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post301

Lim-ögon test 2!

FlugbindningPosted by Seppo Fri, February 10, 2017 20:24:31
Okej! Nu börjar sanningen krypa fram sakta men säkert. Bättre glasögon och lite träning så kanske ögonen blir acceptabla. Fantastiskt roligt är det i alla fall. Trevlig helg önskar jag er mina damer och herrar.


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post300

Lim-ögon!

FlugbindningPosted by Seppo Wed, February 08, 2017 20:49:55
Testade min gamla limpistol. Tanken är att göra små lim ögon. Testet gick sådär. Behöver nyare lim, bättre ljus men framförallt bättre glasögon. Bara att testa på nytt mina damer och herrar.


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post299

Små Albyminkar!

FlugbindningPosted by Seppo Fri, February 03, 2017 04:43:10
Denna årstid kan du hitta sjöörreten väldigt nära land. Kan även vara samlad i större stim men ack så skygga dom är. Flertalet gånger har jag sett ett antal sjöörret ploga iväg när linan har landat över dom. Små flugor i strl 6, 8 och 10 i lite skarpare färger verkar fungera bra.
Här har jag nyknådade Albyminkar. Albyminken och Albyminken Pink 2.0 på en Patridge Saltwater Shrimpkrok krokstorlek 8. Ja! jag får en tår i ögat av alla minnen detta mönster har gett mig under alla dessa år och sjöörreten kommer snart att få ont i halsen.
  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post296

Omögrizzlyn!

FlugbindningPosted by Seppo Tue, January 31, 2017 20:02:58
Det har varit väldigt spartanskt med sjöörretfiske så här långt men nu tänkte jag att det ska bli lite bättring. Passar på och binder upp en av mina egna Omögrizzlyn i strl 8. Sjöörreten är ganska seg och går mycket grunt vid kallt vatten. Svårfiskat men mycket spännande. Här en liten film på hur jag binder min Omögrizzly.


  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post295

Jakten på di store!

FlugbindningPosted by Seppo Sat, May 21, 2016 18:30:22
Som jag skrev tidigare så skulle jag binda lite större flugor för den grövre sjöörreten. Här kommer några prototyper. Den vita med kaninpäls testade jag igår med Läkar-Lasse och hade en dragning. Det var alles.

Några för test  • Comments(0)//fiskehornan.sepposfiskehorna.se/#post276
Next »